ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Ученици изрисуваха „Целувката“ на Густав Климт върху пейка пред Сценични кадри

Истинска галерия от пейки се оформи пред Гимназията по сценични кадри

Работилница за пейки преобрази 20 стари пейки в града на тепетата

В рамките на 3 дни инициативата „Работилница за пейки“ обнови 20 пейки в Пловдив. Градинката намираща се на метри от Национална гимназия по сценични кадри придоби нова по-цветна визия, след като стана част от “Сервиз за пейки” на Destructive creation. Всичко това се случи като част от националния проект _Място, финансиран от Coca Cola Foundation и ръководен от сдружение БГ Бъди активен.

Близо 20 ученици от Националната гимназия по сценични кадри се включиха като доброволци с проекта и преобразиха ремонтираните пейки в градинката. Децата сами избраха как да изрисуват пейките, така че да направят мястото свое и да се чувстват добре на него. Изборът им се спря върху картината „Целувката“ на Густав Климт. „Предложихме на Училището по сценични кадри, тъй като то се намира в непосредвена близост до мястото, да изберат нещо и да го направят, така че да е приятно за тях самите“, каза Биляна Милева, проджект мениджър на БГ Бъди активен – „Идеята на проекта е въвличането на местните общности за подобряване на занемарени места в градската среда, които не са поддържани.“

След осъществената Работилница, ремонтираните пейки по територията на страната станаха 54. Следващата пейка, която ще бъде трансформирана ще бъде в град Габрово, издадоха момчетата от Destructive creation,  а до края на годината остават още 46.

„Сервиз за пейки“ е проект за малки, но много забележими и въздействащи, спонтанни намеси в градската среда чрез ремонт на счупени пейки из цялата страна. До края на годината, сдружение БГ Бъди активен и проектът Място/TheSpot ще ремонтира 100 пейки по територията на България. Основната  цел е да покаже самоинициативата и доброволният труд в обществена полза с цел подобряване на градската среда, като местните жители в квартала биват провокирани да се включат с доброволен труд и да заемат своето място като активни граждани.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина